Politica de confiden╚Ťialitate referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal ÔÇô SUPORT ORTOPEDIC S.R.L.

Ca ├«n orice activitate economic─â, la fel ca al╚Ťi operatori economici, ╚Öi Societatea noastr─â prelucreaz─â o serie de date cu caracter personal ale clien╚Ťilor ╚Öi colaboratorilor s─âi.

├Än conformitate cu dispozi╚Ťiile legale na╚Ťionale ╚Öi europene, prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie realizat─â ├«n conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European ╚Öi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi privind libera circula╚Ťie a acestor date ╚Öi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protec╚Ťia datelor), denumit ├«n continuare ÔÇ×Regulamentul GDPRÔÇŁ ╚Öi celelalte acte, na╚Ťionale sau europene, emise ├«n vederea aplic─ârii acestuia.

Societatea noastr─â respect─â dispozi╚Ťiile din materia prelucr─ârii datelor cu caracter personal, urm─ârind s─â v─â ofere toate informa╚Ťiile necesare despre modul ├«n care prelucreaz─â aceste date, respectiv modul de colectare, utilizare, transferare ╚Öi protec╚Ťie atunci c├ónd naviga╚Ťi Website-ul, c├ónd v─â crea╚Ťi Contul Dumneavoastr─â, c├ónd plasa╚Ťi o comand─â sau c├ónd intra╚Ťi ├«n contact cu Noi.

V─â rug─âm s─â consulta╚Ťi ╚Öi Politica privind modulele cookies ╚Öi Termenii ╚Öi Condi╚Ťiile SUPORT ORTOPEDIC S.R.L., acestea put├ónd fi accesate prin intermediul Website-ului ╚Öi fiind aplicabile ├«n toate interac╚Ťiunile pe care le ave╚Ťi cu Noi.

Capitolul I ÔÇô Dispozi╚Ťii generale

1. ├Än╚Ťelesul unor termeni

1.1. Termenii cu majuscul─â folosi╚Ťi ├«n continuare, dac─â nu rezult─â altfel din context, au ├«n╚Ťelesul prev─âzut ├«n Termenii ╚Öi Condi╚Ťiile SUPORT ORTOPEDIC S.R.L..

2. Despre Societate și datele de contact

2.1. Website-ul este de╚Ťinut de Noi, respectiv de SUPORT ORTOPEDIC S.R.L., societate organizat─â ╚Öi func╚Ťion├ónd conform legilor din Rom├ónia, ├«nregistrat─â la Registrul Comer╚Ťului sub nr. J12/2580/2018, ROONRC.J12/2580/2018, CUI 39496857, av├ónd sediul social ├«n Sat Flore┼čti, Comuna Flore┼čti, Str. SOME┼×ULUI, Nr. 2D, Scara 2, Etaj P, Apartament 1, Jude╚Ť Cluj, cont bancar RO72INGB0000999908050615, deschis la ING Bank, capital social 200 lei, cu datele de contact: email: ajutor@suporto.ro (pentru servicii clien╚Ťi) ╚Öi office@suporto.ro (pentru alte solicit─âri), telefon: +40757246463 (pentru customer service) ╚Öi +40733420024 (pentru alte solicit─âri).

2.2. ├Än conformitate cu Regulamentul GDPR, atunci c├ónd prelucr─âm datele cu caracter personal Noi avem calitatea de operator, iar Dumneavoastr─â ave╚Ťi calitatea de de persoan─â vizat─â.

2.3. Ne pute╚Ťi contacta oric├ónd la coordonatele de contact men╚Ťionate mai sus ├«n cazul ├«n care ave╚Ťi nevoie de informa╚Ťii suplimentare cu privire la prelucrarea datelor de c─âtre Societate.

Capitolul II ÔÇô Categorii de date prelucrate, scopurile ╚Öi temeiurile prelucr─ârii, durata de stocare, destinatarii datelor ╚Öi securitatea acestora

3. Categorii de date prelucrate

3.1. Prelucr─âm unele date de identificare, date de cont ╚Öi date de contact, cum ar fi numele ╚Öi prenumele, adresa de facturare ╚Öi de livrare, email-ul, num─ârul de telefon, username-ul, comenzile plasate ╚Öi recenziile acordate, pentru ├«ncheierea ╚Öi executarea Contractului la distan╚Ť─â, pentru a v─â putea ├«nregistra Contul Dumneavoastr─â, ├«n m─âsura ├«n care opta╚Ťi pentru crearea unui cont, pentru a prelua comenzile plasate ╚Öi a v─â putea contacta ├«n leg─âtur─â cu acestea ╚Öi altele asemenea. De asemenea, o parte din aceste date le prelucr─âm ╚Öi ├«n vederea ├«ndeplinirii obliga╚Ťiilor legale referitoare la p─âstrarea eviden╚Ťelor contabile ╚Öi, ├«n cazul ├«n care sunte╚Ťi de acord, ├«n scop de marketing.

3.2. Totodat─â, prelucr─âm unele date referitoare la plat─â, cum ar fi informa╚Ťiile referitoare la efectuarea pl─â╚Ťilor prin contul sau cardul bancar, pentru a urm─âri executarea Contractului la distan╚Ť─â ├«ncheiat cu Dumneavoastr─â, respectiv pentru a verifica faptul c─â a fost efectuat─â plata sau pentru a v─â restitui sumele achitate, ├«n cazul retragerii din Contractul la distan╚Ť─â. De asemenea, o parte din aceste date le prelucr─âm ╚Öi ├«n vederea ├«ndeplinirii obliga╚Ťiilor legale referitoare la p─âstrarea eviden╚Ťelor contabile.

3.3. Prin intermediul Website-ului sunt prelucrate ╚Öi unele date tehnice, cum ar fi cele referitoare la adresa IP, tipul de browser ╚Öi versiunea, set─ârile privind loca╚Ťia ╚Öi ora, modalitatea de utilizare a Website-ului, preferin╚Ťele Dumneavoastr─â de cump─ârare ╚Öi altele asemenea, pentru asigurarea securit─â╚Ťii Website-ului, pentru a v─â oferi o experien╚Ť─â de navigare c├ót mai pl─âcut─â ╚Öi pentru a ├«n╚Ťelege modalitatea ├«n care interac╚Ťiona╚Ťi cu Website-ul. Pentru detalii cu privire la modalitatea de prelucrare a acestor date, v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi ╚Öi Politica privind modulele cookies.

3.4. Uneori, prelucr─âm ╚Öi unele date de marketing, cum ar fi preferin╚Ťele Dumneavoastr─â pentru primirea materialelor comerciale, ├«n m─âsura ├«n care opta╚Ťi pentru acestea, prin email sau telefon, ╚Öi de a fi contacta╚Ťi ├«n leg─âtur─â cu acestea ╚Öi recenziile pe care le l─âsa╚Ťi. De asemenea, unele date de marketing pot fi colectate prin modulele cookies folosite de Website. Pentru mai multe detalii ├«n leg─âtur─â cu acest subiect, v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi Politica privind modulele cookies.

3.5. Nu prelucr─âm date genetice, date biometrice, date privind s─ân─âtatea sau condamn─ârile ori date referitoare la confesiunea religioas─â, convingerile filozofice, apartenen╚Ťa la sindicate, originea rasial─â sau etnic─â, opiniile politice, via╚Ťa sexual─â sau orientarea sexual─â.

4. Scopurile și temeiurile de prelucrare a datelor

4.1. Prelucr─âm datele ├«n temeiul consim╚Ť─âm├óntului Dumneavoastr─â, ├«n temeiul ├«ndeplinirii unor obliga╚Ťii legale ale Societ─â╚Ťii, ├«n temeiul ├«ncheierii ╚Öi execut─ârii contractelor cu Dumneavoastr─â ╚Öi ├«n vederea realiz─ârii intereselor legitime ale Societ─â╚Ťii, cum sunt cele referitoare la realizarea obiectului de activitate, identificarea de noi clien╚Ťi, ├«ndeplinirea strategiei de marketing, efectuarea unor analize asupra traficului de pe Website ╚Öi altele asemenea.

4.2. Prelucr─âm datele de identificare, datele de cont, datele de contact ╚Öi datele referitoare la plat─â ├«n vederea ├«ncheierii ╚Öi execut─ârii Contractului la distan╚Ť─â, a ├«nregistr─ârii Contului Dumneavoastr─â ╚Öi a gestion─ârii rela╚Ťiei pe care o ave╚Ťi cu Noi. Aceste date le prelu─âm direct, ├«n baza acordului pe care ├«l furniza╚Ťi cu ocazia transmiterii datelor ╚Öi sunt necesare ├«n vederea ├«ncheierii ╚Öi execut─ârii contractului dintre noi ╚Öi Dumneavoastr─â. ├Än m─âsura ├«n care nu dori╚Ťi s─â ne furniza╚Ťi aceste date, trebuie s─â ave╚Ťi ├«n vedere c─â este posibil s─â nu mai putem ├«ncheia sau executa contractul ├«ncheiat cu Dumneavoastr─â. De asemenea, prelucr─âm aceste date ╚Öi ├«n vederea ├«ndeplinirii unor obliga╚Ťii legale aflate ├«n sarcina noastr─â, cum sunt obliga╚Ťiile legale din materie fiscal─â sau cele referitoare la ╚Ťinerea contabilit─â╚Ťii ╚Öi altele similare. Totodat─â, ├«n baza consim╚Ť─âm├óntului expres, aceste date le putem prelucra ╚Öi ├«n scopul realiz─ârii strategiei de marketing a Societ─â╚Ťii, cum ar fi contractarea Dumneavoastr─â pentru a v─â prezenta ofertele Societ─â╚Ťii, publicarea review-urilor pe Website ╚Öi altele asemenea.

4.3. Datele tehnice le prelucr─âm ├«n vederea furniz─ârii unei experien╚Ťe c├ót mai optime c├ónd naviga╚Ťi Website-ul, dar ╚Öi din motive de securitate ╚Öi protejare a datelor sau pentru a ├«n╚Ťelege modalitatea ├«n care interac╚Ťiona╚Ťi cu acesta, cum ar fi unele preferin╚Ťe pe care le ave╚Ťi, ├«n timp ce unele date tehnice sunt prelucrate ├«n scop de marketing. De principiu, aceste date le prelucr─âm ├«n baza acordului oferit de Dumneavoastr─â, dar pot fi ╚Öi cazuri c├ónd le prelucr─âm ├«n vederea realiz─ârii interesului legitim al Societ─â╚Ťii, cum ar fi datele prelucrate din motive de securitate ╚Öi protec╚Ťie, prelucrarea fiind realizat─â ├«n acest caz ├«n vederea protej─ârii Societ─â╚Ťii de difierite atacuri cibernetice ╚Öi altele asemenea.

4.4. Datele de marketing le prelucr─âm ├«n vederea elabor─ârii ╚Öi urm─ârii politicii comerciale a Societ─â╚Ťii ╚Öi ├«n vederea transmiterii comunic─ârilor comerciale, a ofertelor cu privire la Produsele Societ─â╚Ťii ╚Öi pentru a v─â contacta ├«n leg─âtur─â cu acestea. Aceste date le colect─âm ╚Öi utiliz─âm ├«n baza acordului pe care ni-l furniza╚Ťi.

5. Durata de stocare a datelor

5.1. De principiu, cu excep╚Ťia celor men╚Ťionate ├«n continuare, p─âstr─âm datele colectate pe perioada ├«n care ave╚Ťi Contul Dumneavoastr─â ├«nregistrat prin intermediul Website-ului. Ulterior ├«nchiderii contului sau ├«n situa╚Ťia ├«n care nu deschide╚Ťi un cont, datele vor fi p─âstrare doar pentru timpul necesar ├«ndeplinirii scopurilor precizate anterior ╚Öi nu mai mult de 5 ani de la data ├«nchiderii contului sau colect─ârii, cu excep╚Ťia situa╚Ťiilor ├«n care este necesar s─â le p─âstr─âm pe o alt─â perioad─â prev─âzut─â de lege, mai lung─â, strict ├«n vederea ├«ndeplinirii obliga╚Ťiilor legale pe care le are Societatea, cum sunt, spre exemplu, cele de arhivare a documentelor contabile ╚Öi altele asemenea.

5.2. Datele tehnice vor fi stocate conform preferin╚Ťelor Dumneavoastr─â ╚Öi a celor men╚Ťionate ├«n Politica cookies. Pentru mai multe informa╚Ťii ├«n leg─âtur─â cu aceste date, v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi ╚Öi Politica privind modulele modulele cookies.

5.3. Datele de marketing vor fi stocate pana la retragerea consim╚Ť─âm├óntului Dumneavoastr─â ori p├ón─â la data ╚Ötergerii Contului Dumneavoastr─â sau, ├«n absen╚Ťa acestor evenimente, p├ón─â la ├«ndeplinirea scopului pentru care au fost colectate.

6. Destinatarii datelor

6.1. Ca ├«n orice activitate economic─â, ╚Öi Noi avem o serie de parteneri comerciali cu care colabor─âm ├«n vederea desf─â╚Öur─ârii activit─â╚Ťii noastre ├«n condi╚Ťii c├ót mai bune.

6.2. În acest context, în unele cazuri, este necesar să transmitem acestor parteneri comerciali unele date colectate.

6.3. Astfel, în unele cazuri, transmitem datele colectate către:
a) Procesatorilor de pl─â╚Ťi cu care colabor─âm ├«n vederea facilit─ârii pl─â╚Ťilor prin intermediul cardurilor bancare.
b) Societ─â╚Ťii cu care colabor─âm ├«n vederea p─âstr─ârii eviden╚Ťelor contabile, ├«n conformitate cu dispozi╚Ťiile legale.
c) Societ─â╚Ťilor de transport cu care colabor─âm ├«n vederea livr─ârii Produselor c─âtre Dumneavoastr─â;
d) Societ─â╚Ťii IT cu care colabor─âm pentru administrarea Website-ului;

6.4. Nu inten╚Ťion─âm s─â transmitem datele Dumneavoastr─â c─âtre o ╚Ťar─â non-UE. Cu toate acestea, folosim serviciile Google ╚Öi Facebook, pentru realizarea intereselor legitime ale Societ─â╚Ťii, sens ├«n care v─â rug─âm s─â consulta╚Ťi ╚Öi politicile de confiden╚Ťialitate ale acestor entit─â╚Ťi.


7. Securitatea datelor

7.1. Păstrăm securitatea datelor conform standardelor din industrie, implementând măsuri tehnice, fizice și organizatorice pentru prevenirea distrugerii, modificării sau accesării neautorizate a datelor.

7.2. Urm─ârim s─â lu─âm m─âsurile tehnice necesare protej─ârii securit─â╚Ťii ╚Öi confiden╚Ťialit─â╚Ťii datelor prelucrate, interzic├ónd orice acces neautorizat la acestea. Datele sunt divulgate doar acelor persoane sau entit─â╚Ťi ├«ndrept─â╚Ťite s─â le cunoasc─â.

7.3. Ne asigur─âm c─â partenerii no╚Ötrii ╚Öi persoanele care au acces la date le prelucreaz─â doar ├«n scopurile necesare pentru care au primit accesul ╚Öi ne asigur─âm c─â ace╚Ötia respect─â confiden╚Ťialitatea datelor.

7.4. ├Än cazul unor riscuri sau incidente de securitate cu privire la datele prelucrate, vom ├«ndeplini toate obliga╚Ťiile prev─âzute de Regulamentul GDPR, lu├ónd toate m─âsurile necesare pentru ├«nl─âturarea ╚Öi gestionarea acestora. ├Än toate cazurile, v─â vom informa, ├«n conformitate cu Regulamentul GDPR, cu privire la aceste situa╚Ťii.

Capitolul III ÔÇô Drepturile Dumneavoastr─â

8. Exercitarea drepturilor

8.1. Pute╚Ťi oric├ónd s─â contacta╚Ťi Societatea ├«n vederea exercit─ârii drepturilor descrise ├«n continuare, la oricare din coordonatele de contact ale Societ─â╚Ťii.

9. Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate

9.1. Ave╚Ťi dreptul de a ob╚Ťine o confirmare din partea noastr─â cu privire la datele cu caracter personal pe care le prelucr─âm ├«n privin╚Ťa Dumneavoastr─â ╚Öi informa╚Ťii cu privire la: a) scopurile prelucr─ârii; b) categoriile de date cu caracter personal prelucrate; c) categoriile de destinatari ai datelor; d) durata de stocare a datelor; e) dreptul de a solicita rectificarea sau ╚Ötergerea datelor prelucrate ori dreptul de a restric╚Ťiona sau de a v─â opune cu privire la prelucrarea acestora; f) dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa ANSPDCP.

10. Dreptul la rectificarea datelor cu caracter personal prelucrate

10.1. Ave╚Ťi dreptul s─â ne solicita╚Ťi rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte pe care la avem ├«n privin╚Ťa Dumneavoastr─â.

11. Dreptul la ștergerea datelor cu caracter personal prelucrate

11.1. Ave╚Ťi dreptul s─â ne solicita╚Ťi ╚Ötergerea datelor cu caracter personal pe care le avem cu privire la Dumneavoastr─â.

11.2. Cu toate acestea, ├«n anumite situa╚Ťii nu putem da curs solicit─ârii Dumneavoastr─â. Spre exemplu, nu putem proceda la ╚Ötergerea datelor ├«n cazul ├«n care avem obliga╚Ťia legal─â de a le p─âstra pentru o anumit─â perioad─â, cum este cazul obliga╚Ťiilor legale care ne impun s─â p─âstr─âm datele pentru perioada prev─âzut─â de lege, din ra╚Ťiuni fiscale ╚Öi de contabilitate. De asemenea, ├«n m─âsura ├«n care este necesar s─â p─âstr─âm datele pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â, nu vom putea da curs solicit─ârii Dumneavoastr─â.

12. Dreptul de a restric╚Ťiona prelucrarea datelor cu caracter personal

12.1. Pute╚Ťi ob╚Ťine restric╚Ťionarea prelucr─ârii datelor ├«n cazurile descrise ├«n art. 18 din Regulamentul GDPR.

13. Dreptul de a v─â opune prelucr─ârii datelor cu caracter personal

13.1. Ave╚Ťi dreptul de a v─â opune la prelucrarea datelor ├«n situa╚Ťiile descrise de art. 21 din Regulamentul GDPR.

14. Dreptul de a porta datele cu caracter personal prelucrate

14.1. Ave╚Ťi dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care ni le-a╚Ťi furnizat ╚Öi le avem ├«n privin╚Ťa Dumneavoastr─â, ├«n condi╚Ťiile descrie de art. 20 din Regulamentul GDPR.

15. Dreptul de a v─â retrage consim╚Ť─âm├óntul acordat cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal;

15.1. ├Än orice moment, ave╚Ťi dreptul de a v─â modifica sau retrage consim╚Ť─âm├óntul/acordul cu privire la prelucrarea datelor pe care ni le-a╚Ťi furnizat.

15.2. Trebuie s─â ave╚Ťi ├«n vedere c─â ├«n acest caz este posibil s─â nu mai putem derula rela╚Ťiile comerciale cu Dumneavoastr─â. Totodat─â, trebuie s─â ave╚Ťi ├«n considerare ╚Öi faptul c─â, ├«n urma modific─ârii sau retragerii consim╚Ť─âm├óntului acordat, este posibil ca acest lucru s─â nu afecteze prelucr─ârile de date efectuate anterior sau s─â nu determine ╚Ötergerea anumitor date pentru care Societatea are o obliga╚Ťie legal─â de prelucrare sau un interes legitim ├«n p─âstrarea acestora.

16. Dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa autorit─â╚Ťii na╚Ťionale de supraveghere a prelucr─ârii datelor cu caracter personal.

16.1. Ave╚Ťi dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa Autorit─â╚Ťii Na┼úionale de Supraveghere a Prelucr─ârii Datelor cu Caracter Personal, cu sediul ├«n Bd. G-ral. Gheorghe Magheru, Nr. 28-30, Sector 1, 010336, Bucure╚Öti, Rom├ónia, website: https://www.dataprotection.ro/?page=contact&lang=ro

16.2. F─âr─â a v─â afecta ├«ntr-un fel acest drept, dac─â ave╚Ťi orice neclaritate sau sesizare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de c─âtre Societate, ne-o pute╚Ťi adresa la coordonatele prev─âzute pentru contact, iar Noi vom face tot posibilul s─â l─âmurim orice aspect.

Capitolul IV ÔÇô Alte aspecte 

17. Din c├ónd ├«n c├ónd, vom proceda la revizuirea Politicii de confiden╚Ťialitate. ├Än acest sens, v─â rug─âm s─â o consulta╚Ťi de fiecare dat─â c├ónd considera╚Ťi necesar, iar dac─â modific─ârile efectuate v─â prejudiciaz─â ├«n vreun fel, s─â ne informa╚Ťi pentru a discuta aceast─â situa╚Ťie.

18. Orice ├«ntreb─âri pe care le ave╚Ťi cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de c─âtre Societate le pute╚Ťi adresa la: ajutor@suporto.ro sau la numarul de telefon: +40757246463.

19. Aceast─â Politic─â de confiden╚Ťialitate a fost actualizat─â la data de 24.03.2023.